2015. szeptember 21., hétfő

Baconbe tekert csirke

Ezt a receptet (is) mindenképp javaslom kipróbálásra, garantált a vacsora sikere! :) 
Egyszerű, gyors, finom. 

 Nincs más dolgod, mint főzni egy adag rizst, majd miután leöntötted a kukorica levét, hozzákevered a rizshez. A köreted kész, ha kissé hűlt, 1-2 csipet sóval fűszerezheted. 
 A csirkemellet vastagabb, de rövid csíkokra vágd fel, ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, vagy csirkefűszerrel. A boltban kapható szeletelt bacon hosszú lesz, vágd félbe, és azzal tekerd körbe a fűszerezett csirke csíkokat. Egy kisebb méretű, magasabb falú tepsit használj, amibe tegyél 3-4 teáskanálnyi margarint. Vágj fel egy fej vöröshagymát, amit szórj rá a margarinra, majd erre halmozd a baconbe tekert húst. 
 Hogy a hús hamar átsüljön, önthetsz fél-1 deci vizet a tepsibe, majd alufóliával fedd le, így tedd a sütőbe. Közepes hőfokon kb. 10-15 perc alatt elkezd puhulni, fehéredni a hús. Ezután a fóliát nyugodtan leveheted, így süsd további néhány percen át, hogy szép színt kapjon. Pikk-pakk kész, a tálalás tovább tart mint az elkészítés. :P :) 
 A lefedésből adódó pára, valamint az alatta lévő folyadéknak hála tényleg hamar kész van, lelkes kezdők ne féljetek, csirke esetében elég nehéz abban hibázni, hogy a hús nem sült át rendesen! :)



Hozzávalók:
1 egész csirkemell
1 tasak rizs
1 konzerv kukorica
1 csomag szeletelt bacon
1 fej vöröshagyma
margarin, só, bors

Tipp: Ha szépen szeretnéd tálalni a rizst, fogj egy bögrét, egy szalvéta segítségével kend ki minimális olajjal, és kanalazz bele a rizsből. Kanállal kissé, -ne túl erősen- nyomkodd le, majd pedig a bögrét fordítsd egy tányérra, és egy határozott mozdulattal koppintsd a bögrét a tányérhoz. Ha jól végezted dolgod, a képen látható formát kapod! :)

Dupla, tripla adag mehet, el fog fogyni! :) A.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése