Nekem mindig nagy gondot okoz, hogy mit főzzek. Sokat agyalok egy vacsora elkészítése előtt. Ez a recept valóban egy gyors étel, amikor készítettem, sokat számított, hogy épp mi van otthon. Ez a Currys recept nálunk természetesen csirkéből készült el. A hús mellé pedig, a szószhoz kiválóan illik a gomba helyett a cukkini, vagy az ananász is.
Megesik, hogy valaki belecsipeget, mielőtt érkeznék fotózni. :) |
Hozzávalók:
-50 dkg csirkemell filé
-4-5 fej gomba
-2 dl főzőtejszín
-fél fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-só, bors, curry por, liszt
-rizs/tészta
Elkészítés:
Serpenyőben pici olajon vagy vajon ** feltesszük a vöröshagymát, majd ha az kezd átlátszó, tehát üveges lenni, akkor hozzáadva a csíkokra/kockákra vágott húst sütjük tovább. Sózzuk, borsozzuk, 2-3 perccel később hozzáadjuk a fokhagymát - ugyanis az hamarabb meg tud pirulni, égni, és attól keserű lesz az étel. A hús fehéredésekor hozzáadom a gombát, és közepes lángon fakanállal forgatva sütöm a húst tovább, míg a gomba is kissé összeesik, levet ereszt. Ezután hozzáöntöm a tejszínt, beleteszem a curryt, ami lehet egy lapos evőkanálnyi is. Néhány percig főzöm, és mivel a gomba levével valamint a tejszínnel együtt összességében elég híg állagot kapok, ezért fél-1 evőkanál liszttel sűrítem. Sűrítéstől számítva 2-3 percen belül kész.
Köretként rizs, vagy tészta is kiváló. :)
** Kitérő: sokat főzök vajon, a hagyma, hús, ugyan olyan finom lesz, csak nem pirul, nem pattog, hanem a hús puhul, a hagyma üveges lesz. Olajból pedig minden alá keveset teszek.
Tipp: ha nincs otthon curry por, vagy nem szereted, a gombás vagy cukkinis verziót oregánóval fűszerezd, nagyon mellélőni nem fogsz tudni. :)
Jó étvágyat hozzá! :) A.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése