2015. szeptember 10., csütörtök

Currys gombás csirke

 Nekem mindig nagy gondot okoz, hogy mit főzzek. Sokat agyalok egy vacsora elkészítése előtt. Ez a recept valóban egy gyors étel, amikor készítettem, sokat számított, hogy épp mi van otthon. Ez a Currys recept nálunk természetesen csirkéből készült el. A hús mellé pedig, a szószhoz kiválóan illik a gomba helyett a cukkini, vagy az ananász is.
Megesik, hogy valaki belecsipeget, mielőtt érkeznék fotózni. :)
Hozzávalók:
  -50 dkg csirkemell filé
  -4-5 fej gomba
  -2 dl főzőtejszín
  -fél fej vöröshagyma
  -2 gerezd fokhagyma
  -só, bors, curry por, liszt
  -rizs/tészta

Elkészítés:

 Serpenyőben pici olajon vagy vajon ** feltesszük a vöröshagymát, majd ha az kezd átlátszó, tehát üveges lenni, akkor hozzáadva a csíkokra/kockákra vágott húst sütjük tovább. Sózzuk, borsozzuk, 2-3 perccel később hozzáadjuk a fokhagymát - ugyanis az hamarabb meg tud pirulni, égni, és attól keserű lesz az étel. A hús fehéredésekor hozzáadom a gombát, és közepes lángon fakanállal forgatva sütöm a húst tovább, míg a gomba is kissé összeesik, levet ereszt. Ezután hozzáöntöm a tejszínt, beleteszem a curryt, ami lehet egy lapos evőkanálnyi is. Néhány percig főzöm, és mivel a gomba levével valamint a tejszínnel együtt összességében elég híg állagot kapok, ezért fél-1 evőkanál liszttel sűrítem. Sűrítéstől számítva 2-3 percen belül kész.

Köretként rizs, vagy tészta is kiváló. :) 

** Kitérő: sokat főzök vajon, a hagyma, hús, ugyan olyan finom lesz, csak nem pirul, nem pattog, hanem a hús puhul, a hagyma üveges lesz. Olajból pedig minden alá keveset teszek.

Tipp: ha nincs otthon curry por, vagy nem szereted, a gombás vagy cukkinis verziót oregánóval fűszerezd, nagyon mellélőni nem fogsz tudni. :)

Jó étvágyat hozzá! :)  A.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése