Hajlamosak vagyunk egy-egy ételt elkönyvelni úgy, ahogyan az eredeti receptje szól. Nos, a tiramisuval nem érdemes így tenni. Az alap recept mindig is tetszett, de nem szeretem a kávét, így korábban a piskótákat kakaóba mártva készítettem.
Blogom első kedvence, a gondosan megreformált tiramisu, azaz:
Gyümölcsmisu.
Egyszerű, gyors, nagyon-nagyon finom, és nem fogsz tudni eleget csinálni belőle.
Párom nagy kedvence. :)
Sokféle gyümölcsből készítheted, nálunk a Málna a favorit. Szezonban friss, szezonon kívül lefagyasztott málnából, egyszerűen nem tud nem istenien sikerülni! :) Viszont mivel ennyire jó, a tartalék málnák hamar elfogynak. Ekkor az áruházakban kapható, lefagyasztott vegyes gyümölcs mixet veszem, ezt fél kg-os, 1kg-os verzióban is veheted, a fagyasztóban sokáig el fog állni, hisz mindig csak egy kevés adagot kell kivenni belőle. Lássuk az elkészítést. :)
Kehely gyümölcs mixből |
Gyümölcs (friss, fagyasztott) 40 dkg (kb., 2 marék)
Mascarpone natúr krémsajt 1 doboz
Tejszín 2 dl
Babapiskóta (piskóta tallér) 1 csomag (250 g)
Tej 1 dl
Elkészítés:
Végy egy közepes üveg/műanyag tálat, ebbe halmozod majd a süteményt. Szükséged van egy kisebb tálra, amibe öntsd bele az 1 dl tejet, egy teáskanál kristálycukorral keverd el. Villával törj benne össze egy evőkanálnyi gyümölcsöt. ( Ha fagyasztott gyümölcsből készíted, több cukor szükséges hozzá, mivel az savanykás + mikrózd pár másodpercig hogy kiolvadjon teljesen. A friss gyümölcshöz nem mindig teszek cukrot.)
Ebbe a masszába kell megmártani a babapiskóta tallérokat. Éppen hogy tedd bele, villával fordítsd meg és veheted is ki, különben elázik. Egy rétegben tedd a kikészített üvegtálad aljára.
Erre jön a habréteg, ami a következő: a 2 dl tejszínt habbá vered - érdemes Hulalát, Cukrászhabot venni, mert az hamar "keményedik". Ha kész, hozzákevered az egy doboz Mascarponét. A sűrű habkrémedből kb. két evőkanállal rétegezz a tálban lévő babapiskótára.
A habréteget szórd meg friss gyümölccsel ízlés szerint, vagy kanalazz a gyümölcs mixből (csak a fagyasztott esetében ne felejts picit cukrozni, hogy ne legyen savanyú :) ).
Csokis keksszel, piskótával díszített Málnamisu. |
A piskóta-hab-gyümölcs rétegezést addig folytatod, amíg a tálad ér. :) A tetejét pár szem gyümölccsel, piskótával, vagy keksszel díszítsd. Kehelyben egy személyre, vagy tálban a családnak is porciózhatod! Fogyasztás előtt tedd hűtőbe pár órára!
Hajrá! :) A.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése