Ez az egyszerű étel nagy kedvencem. Amikor először főztem, a receptjét innen néztem. Ha nem Édesanyámtól vagy Édesapámtól kérek receptet, akkor itt keresek. Többször fürödtem be különféle főzési tippekkel, de a Szülőkben és a Nosaltyban még nem csalódtam - itt azt is szeretem, hogy látok az ételről képet, ami például egyes tészták (vajas, kelt, piskóta,stb.), szószok állagáról is sokat el tud árulni.
Az alap recepteket sokszor módosítom, szánk íze szerint. Ennél az ételnél például elsősorban a hús, amit változtattam. Eredetileg sertés combból vagy lapockából szokás készíteni, de párom is és én is elég csirke mániásak vagyunk, így készült csirkemellből.
Mivel általában kettőnkre főzök, eszerint rögzítem az arányokat. Növelni ér! :)
Néhány adagot nehéz megadni, pl. amit marokban írok, az persze nem akkora Nálam, mint Nálad, de
a kezdő majd ráérez, a profi pedig már látja szemre! :)
Hozzávalók:
Csirkemellfilé 1 egész mell
Borsó (mirelit) 2-3 marék
Olaj 1 dl
Sűrített paradicsom 1 db (100 g)
Fokhagyma 2-3 gerezd
Vöröshagyma 1 kisebb fej
Pici víz, liszt, só, bors, pirospaprika
+ köret ízlés szerint: tészta, rizs
Elkészítés:
A csirkemellet felcsíkozom, sózom borsozom. Pici olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd pár perc alatt elősütöm a húst. Ezután kiszedem a húst egy műanyag tálba. Az ehhez használt serpenyőbe beleöntök kb. fél dl olajat, két evőkanál lisztet, ezt zsemle barnára pirítom kis lángon, ezzel elkészítettem a rántást. Levéve a tűzről hozzáadom az összetört fokhagymát, a paradicsom pürét, valamint egy teáskanálnyi pirospaprikát, és egy dl vizet, ezt fakanállal összekeverve teszem vissza a tűzre 3-4 percre. Ezt követően hozzáadom a korábban elősütött húst, és a kb. két maréknyi kiolvasztott borsót, és így közepes lángon összefőzöm néhány perc alatt.
Hozzá olajos, sós vízben tésztát főzök, ezzel tálalom.
Vigyázat! Pikk-pakk elfogy. :) A.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése