2016. február 20., szombat

Nutellás rakás

Egyszerű, mutatós és nagyon finom recept.
Hozzávalók:
Az egyszerű alap piskótához:
Tojás, liszt, cukor, sütőpor (Azonos mennyiséggel, attól függően, hogy milyen magas piskótát szeretnénk. Ehhez a recepthez elegendő 3 tojás, egy magasabbra kívánt torta tésztájához már akár 5-6 tojás is kellhet.)
Elkészítés:  3 egész tojást 3 kanál kristálycukorral habverő segítségével felverünk. Hozzákeverünk 3 kanál lisztet, fél csomag sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt 150 °C-on/közepes hőfokon készre sütjük.
  Ha a piskóta kész, és kissé ki is hűlt, pogácsa szaggatóval vagy tetszés szerinti méretű/alakú formával kiszúrjuk. Két formázott piskóta lap közé mehet a töltelék. Ahogy tetszik lehet 2-3 emeletes is. A tölteléket ízlés szerint variálhatjuk akár lekvárral, más gyümölcsökkel.
 
   Erre a piskótára nutella és tejszínhab került. A tetejére pedig fagyasztott gyümölcs, amit kevés cukorral mikróban megolvasztottam. Dìszìtésképp saját készítésű csokiöntet került rá.

 Tipp: Extrázhatod, csak a képzeleteden múlik. Kerülhet az alap piskótába kakaópor, de csempészhetsz rá cukorszórást vagy pirított mandulát. A felsorolás végtelen, sok sikert a kísérletezéshez! :)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése