Ünnepi fogásnak is tökéletes! :)
Hozzávalók:
2 szelet lazac
1 zacskó rák
halfűszer
köret:
3-4 fej krumpli
3-4 fej gomba
kis doboz tejföl
trappista sajt
1 ger. fokhagyma
kapor
vaj
A lazacot mirelitként vettem, így kicsomagolás után hagytam kissé felolvadni. Halfűszerrel beszórtam, és abban hagytam addig, míg minden mást előkészítettem. A lazacot csak frissen, épp tálalás előtt sütöm ki vajon, néhány perc alatt mindkét oldalát. A rákot a lazac után, ugyan abban a vajban szintén néhány perc alatt átforgatom. Egyiket sem szükséges sokáig sütni.
A körethez főzd meg a krumplit. Kockázd durvára, nagyobb-közepes darabokra. Serpenyőben bőséges vajon készítsd el a gombát. Párold, ízesítsd sóval borssal, kaporral. Ha a gomba már összeesett, levet eresztett, akkor kész, és összekeverheted a krumplival. Töltsd a tálaláshoz használni kívánt formába.
Egy tálba öntsd a kis doboz tejfölt, sózd, borsozd, törj bele egy nagyobb gerezd fokhagymát, és kanalazz a krumpli tetejére. Szórd meg trappista sajttal, és be a sütőbe!
Magas hőfokon a sajt pirulásáig süsd! :) A.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése