Szezonja van a banánnak, magában nem annyira de sütiben annál inkább szeretem. Ez a recept egy családbarátunktól származik, szívesen készítem bármikor. Kissé időigényes, de az élmény kárpótol! Csak sajnos nagyon gyorsan fogy... :)
Hozzávalók:
2 csomag babapiskóta tallér
4 banán
lekvár
fogvájó
A csokihoz:
2 tábla tejcsoki
2 tábla étcsoki
10 g vaj
1 dl víz
A piskóták közepére tegyél egy kis kanál lekvárt, és egy karika banánt. Fordítsd egybe egy sima piskóta tallérral, fogvájóval átszúrva fogd össze őket.
A csokikat a vajjal vízgőz fölött olvaszd össze. Így még nagyon sűrű masszát fogsz kapni, de ha picit hagyod hűlni, majd szép lassan, fokozatosan elkevergetve hozzáöntesz 1-1,5 dl vizet -attól függően, mennyire híg mázat szeretnél- tökéletes mártogatós állagú csokit kapsz!
Nincs más dolgot mint belemártani a piskótákat a csokiba, majd egy olyan felületre tenni, amiről majd könnyen leszedheted, ha a csoki megszikkadt: alufólia- sütőpapír, szilikon sütőlap.
Egy estére tedd hűtőbe vagy hűvös helyre, ezalatt a csoki megdermed, a piskóta a lekvártól pedig megpuhul.
A végeredmény garantált kedvenced lesz! :) A.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése