2015. november 7., szombat

Grízes tészta

Klasszikus, könnyű, finom. Ilyen a tökéletes ebéd egyik fogása! :)
Hozzávalók:
  -250 g boglyos/ hosszúmetélt
  -150 g búzadara (gríz :D )
  -10 ek olaj
  -csipet só
  -250 ml víz
  -lekvár

Elkészítés:
 Serpenyőben melegítsd az olajat, majd szórd bele a grízt, keverd össze. Közepes vagy lassú tűzön meg kell pirítani a grízt, vigyázva, mert úgy viselkedik mint a morzsa, hamar megpirul. Ha kissé megbarnult, lassan hozzáöntjük a vizet és egy csipet sót.


 Addig hagyd a tűzön amíg a vizet elfövi, majd zárd el, de még mindig kavard néhányszor, mert -ahogy a morzsa is,- a forró tepsin is képes még pirulni, hiába nincs a tűzön. Fedd le egy edény tetejével. 
 Ezalatt főzd meg a metéltet. Ha a tésztát leszűrted, szedd jénai tálba, és tedd rá a darát, mely kicsit összeállhatott, de fakanállal könnyen szét tudod nyomkodni. Keverd össze őket. 
Porcukorral, lekvárral tálald! :) A.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése