Klasszikus, könnyű, finom. Ilyen a tökéletes ebéd egyik fogása! :)
Hozzávalók:-250 g boglyos/ hosszúmetélt
-150 g búzadara (gríz :D )
-10 ek olaj
-csipet só
-250 ml víz
-lekvár
Elkészítés:
Serpenyőben melegítsd az olajat, majd szórd bele a grízt, keverd össze. Közepes vagy lassú tűzön meg kell pirítani a grízt, vigyázva, mert úgy viselkedik mint a morzsa, hamar megpirul. Ha kissé megbarnult, lassan hozzáöntjük a vizet és egy csipet sót.
Addig hagyd a tűzön amíg a vizet elfövi, majd zárd el, de még mindig kavard néhányszor, mert -ahogy a morzsa is,- a forró tepsin is képes még pirulni, hiába nincs a tűzön. Fedd le egy edény tetejével.
Ezalatt főzd meg a metéltet. Ha a tésztát leszűrted, szedd jénai tálba, és tedd rá a darát, mely kicsit összeállhatott, de fakanállal könnyen szét tudod nyomkodni. Keverd össze őket.
Porcukorral, lekvárral tálald! :) A.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése